Hellevoetsluis

Wethouder Postma opent expositie over huiselijk geweld

Advertentie

Hellevoetsluis – Op 16 mei 2023 opende wethouder Janneke Postma de expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld. Deze expositie maakt op een laagdrempelige manier huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar in brede lagen van de bevolking en levert zo een bijdrage aan het uit de taboesfeer halen van dit onderwerp.

De expositie is tot 6 juni 2023 te bekijken bij winkelcentrum De Struytse Hoek in Hellevoetsluis.

De expositie maakt met 30 krachtige portretten en de daarbij behorende indringende verhalen duidelijk dat huiselijk geweld en kindermishandeling overal voor kunnen komen, dat het niet mag en dat het niet oké is. Wethouder Postma: ‘We kunnen niet wegkijken en doen alsof het niet bestaat. Of de verantwoordelijkheid hiervoor bij anderen neerleggen. Deze expositie laat zien hoe je de cirkel van geweld kunt doorbreken.’ 

Taboe doorbreken

Huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maken en de taboes daarom heen doorbreken is heel lastig. Wethouder Postma: ‘Het is iets waar je liever niet mee naar buiten treedt, het gebeurt achter de voordeur en er is, als je het gesprek al begint, altijd twijfel of je vermoedens wel kloppen. Vaak kan een kort gesprek, een opmerking, een gebaar of de simpele vraag: ‘Gaat het goed met je?’ of ‘Wat kan ik voor je doen?’ er mede voor zorgen dat deze vicieuze cirkel wordt doorbroken.’

Meerjarenprogramma Geweld hoort nergens thuis

De expositie Wij… doorbreken de cirkel van geweld is onderdeel van het meerjarenprogramma Geweld hoort nergens thuis, dat in opdracht van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de minister van Rechtsbescherming en de Vereniging Nederlandse Gemeenten is opgesteld. Doel van het programma is om huiselijk geweld en kindermishandeling eerder te signaleren, te stoppen en structureel op te lossen.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.