Omliggende gemeenten

Verloren gewaand portret Willem van Oranje te zien in Historisch Museum Den Briel

Advertentie

Brielle – Een portret van Willem van Oranje, circa 1617 geschilderd door Michiel Janszn van Mierevelt (1566-1641) is onlangs terug gevonden in de collectie van een particuliere verzamelaar.

Het betreft een olieverf op paneel en meet 30 x 24,5 cm. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om hetzelfde portret dat door het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie/Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag kon worden getraceerd tot 1944 (RKD nummer 172452).

Het paneeltje wordt tentoongesteld op de tentoonstelling Het Huis Oranje-Nassau in Brielle en op Voorne-Putten (12 juni-28 augustus 2022) in Historisch Museum Den Briel. Voor meer informatie www.historischmuseumdenbriel.nl 

Bron- en foto: Gemeente Brielle

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.