AlgemeenBrielleHellevoetsluisOostvoorne

Stolpersteine, weet jij wat het zijn?

In Voorne aan Zee liggen er 28 op 8 adressen

Stolpersteine zijn messing steentjes waarmee we de slachtoffers van het nationaal-socialisme rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenken. Ze worden ook wel struikelstenen genoemd.

De steentjes worden in de stoep geplaatst voor de woning waar het slachtoffer het laatst heeft gewoond. Op elk steentje staat de naam van één slachtoffer. Daaronder staan het geboortejaar, plaats, datum van arrestatie en als laatste de plaats en datum waar het slachtoffer werd vermoord of is overleden.

Stolpersteine zijn gedenkstenen en nadrukkelijk geen grafstenen. Ze helpen ons om na te denken over het lot van slachtoffers rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze brengen hen opnieuw bijeen, ter nagedachtenis aan de gezinnen die plotseling uit elkaar werden gerukt onder het nationaal-socialisme. Op 4 mei worden vaak bloemen gelegd bij de Stolpersteine om de slachtoffers te herdenken.

Verspreid door heel Europa liggen vele tienduizenden Stolpersteine.

In Voorne aan Zee liggen er 28 op 8 adressen:
Brielle: Nobelstraat 10, 67 en 85, Voorstraat 42 en Koopmanstraat 7
Hellevoetsluis: Oostzanddijk 8a
Oostvoorne: Brielseweg 1 en Stationsweg 14

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken?