Gemeente

Prof. Dr. Errol Prens benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Advertentie

Dinsdag 25 april 2023, is Prof. Dr. Errol Prens benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel vanwege zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van kennis op het gebied van invaliderende huidziekten, zoals psoriasis.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het Wereldmuseum in Rotterdam in het kader van het emeritaat van professor Prens.

Professor Prens is een vooraanstaand dermatoloog, die zich na zijn studie aan de universiteit van Groningen heeft ontwikkeld tot een nationaal en internationaal erkend expert op het gebied van huidziekten. In 1992 promoveerde hij tot doctor in de geneeskunde op de immunologische aspecten van psoriasis. In 2003 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar en vervolgens gewoon hoogleraar in de experiment dermatologie. 

Zijn wetenschappelijk werk is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de kennis over invaliderende huidziektes. Professor Prens wordt getypeerd als een baanbrekende pionier op dit wetenschappelijke vakgebied. Hij staat bij zowel wetenschappelijke vakgenoten als bij patiëntenverenigingen zeer hoog aangeschreven. Ook bij patiënten is hij zeer gewaardeerd. Hij stond letterlijk dag en nacht klaar om zijn patiënten zo goed mogelijk te helpen, zo is te lezen in een van de aanbevelingsbrieven.

Als hoogleraar heeft professor Prens 20 promovendi met succes begeleid en meer dan 225 wetenschappelijke publicaties (mede) op zijn naam staan. Hij is bovendien een zeer geziene spreker op vele (inter)nationale congressen binnen de dermatologie en immunologie. 

Burgemeester Rehwinkel reikte deze koninklijke onderscheiding uit in Rotterdam met toestemming van burgemeester Aboutaleb.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.