AlgemeenPolitiek

Politiek eindelijk in actie voor waarschuwing bij reclame dynamisch energiecontract

Advertentie

Het is goed dat de politiek het belang van een waarschuwing voor dynamische contracten inziet en consumenten wil beschermen tegen de grillige energiemarkt. Zonder heldere informatie en goed vooronderzoek kan zo’n energiecontract minder goed geïnformeerde consumenten in de financiële afgrond storten.

Het wordt hoog tijd voor actie en het is goed nieuws dat het pleidooi voor een waarschuwing is opgepikt door de politiek.

Een waarschuwing bij reclames voor dynamische contracten is een goede eerste stap om consumenten te beschermen. We zijn blij dat onze oproep voor meer transparantie wordt opgepikt door D66. Hopelijk zorgt dit ervoor dat alleen consumenten die de werking van de energiemarkt op hun duimpje kennen voor zo’n contract kiezen.

De keuze voor een dynamisch contract moet namelijk bewust genomen worden, omdat er risico’s aan dit volatiele energiecontract kleven. Dynamische contracten kunnen interessant zijn, mits de gebruiker goed geïnformeerd is en op de hoogte is van de werking van de energiemarkt en het contract.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.