Gemeente

Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester Voorne aan Zee

Advertentie

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 januari 2023 Peter Rehwinkel tot waarnemend burgemeester van de gemeente Voorne aan Zee.  

Op 1 januari 2023 gaan de huidige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne op in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Voor een fusiegemeente is het de gangbare praktijk om een waarnemend burgemeester aan te stellen, mede gezien de duur van de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester en omdat de nieuwe gemeenteraad het profiel van de kroonbenoemde burgemeester moet opstellen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de lijsttrekkers van de partijen die straks in de raad van de gemeente Voorne aan Zee zijn vertegenwoordigd. Na een gesprek met de lijsttrekkers over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Peter Rehwinkel voorgesteld als waarnemer. Na een gesprek met Rehwinkel hebben de lijsttrekkers aangegeven zich te herkennen in deze voordracht en de waarneming met vertrouwen tegemoet te zien.

Na het zomerreces zal de commissaris van de Koning met de fractievoorzitters bespreken wat het juiste moment is om de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester open te stellen.

Rehwinkel heeft ruime bestuurlijke ervaring als (waarnemend) burgemeester in verschillende (fusie)gemeenten te weten Groningen, Naarden, Dijk en Waard, Bergen en Zaltbommel. Van 2014 tot 2016 was hij directeur van de internationale organisatie International Disaster and Crisis Management (IDCM). Van 2007 – 2009 was hij lid van de Eerste Kamer en daarvoor van 1995 – 2002 lid van de Tweede Kamer.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.