Hellevoetsluis

Nieuwe zorglocatie voor mensen met dementie aan Christinaplaats in Hellevoetsluis

Advertentie


Nieuwe zorglocatie voor mensen met dementie aan Christinaplaats

Er komt een nieuw woonzorgcentrum voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies in Hellevoetsluis. Aan de Christinaplaats worden twee huizen gebouwd, waar in totaal 42 mensen zorg kunnen krijgen. Begin november ondertekenden wethouder Peter Schop van de gemeente Hellevoetsluis en Jeroen Kleinjan, directeur van Dagelijks Leven, hierover een overeenkomst. 

Vorig jaar is zo’n zelfde huis opgeleverd aan de Mauritsplaats. Peter Schop: “Ik ben blij dat in Hellevoetsluis nog een huis gebouwd wordt waar mensen met geheugenproblemen gespecialiseerde zorg kunnen krijgen in een huiselijke omgeving. Het is al moeilijk genoeg als iemand de zorg van zijn geliefde aan een ander moet overlaten, omdat die zorg thuis niet meer geboden kan worden. De huizen van Dagelijks Leven bieden daarvoor een veilige, sociale en vertrouwde plek.” Ook Jeroen Kleinjan van Dagelijks Leven is blij met de locatie die erbij komt. “Vanuit Dagelijks Leven zijn we heel blij en trots dat we in de gemeente Hellevoetsluis nog een tweetal huizen kunnen gaan realiseren. De ervaringen met ons bestaande Kulckhuis aan de Mauritsplaats zijn zeer positief. Zowel de bewoners als ook de medewerkers bevalt het daar heel goed, en dat gaan we ook waarmaken in de twee prachtige nieuwe huizen die we aan de Christinaplaats gaan bouwen!”

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.