Gemeente

Natuurspeeltuin Rockanje rookvrij

Advertentie

Rockanje – Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. Zo ook de natuurspeeltuin bij de Eerste Slag in Rockanje. Daar legde wethouder Borgonjen in het kader van de Week van de Gezonde Jeugd samen met een groep schoolkinderen een ‘rookvrij’ tegel. Wethouder Borgonjen: “We vinden het als gemeente belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Deze rookvrije speeltuin is een volgende stap in de goede richting. Uiteindelijk zullen alle speeltuinen in Westvoorne rookvrij zijn.”

Om een gezondere leefstijl voor kinderen te stimuleren, organiseert Stichting PUSH verschillende naschoolse activiteiten. Bijvoorbeeld gezonde kookworkshops waar de kinderen leren gezonde tussendoortjes te maken. En op basisschool De Zeewinde in Rockanje hebben de groepen 6 voor de hele school gezonde schoollunches klaargemaakt en zelf geserveerd. 

Bron- en foto: Gemeente Westvoorne

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.