Brielle

Gemeente Brielle: Hulp bij hoge energiekosten

Advertentie

Maakt u zich zorgen of u de energierekening wel kan betalen? En wilt u besparen op energie? Hieronder leest u hoe de gemeente, of onze partners, u hierbij kan helpen.

Energietoeslag

Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om de energierekening iedere maand te betalen. De eenmalige energietoeslag is bedoeld voor de hoge energierekening en bedraagt €1300,-. Tot 1 januari 2023 loopt het aanvragen van de energietoeslag via gemeente Nissewaard via https://www.nissewaard.nl/werk-en-inkomen_to/eenmalige-energietoeslag.htm. 

Besparingsbox ter waarde van €90,- 

Gemeente Brielle geeft in samenwerking met de WoonWijzerWinkel €90,- cadeau om u te helpen met het besparen op uw energierekening. U kunt een besparingsbox aanvragen via https://www.woonwijzerwinkel.nl/gemeente-brielle/(externe link). Wilt u graag advies over de verduurzaming van uw woning? Plan dan een gratis afspraak met een adviseur via bovenstaande link.

Klussendienst

Wilt u energiebesparende maatregelen treffen in huis maar kunt u dit niet zelf (of heeft u niemand in uw directe omgeving) dan is het mogelijk om de klussendienst van Welzijn Ouderen hiervoor te benaderen. De vrijwilligers van de klussendienst kunnen in de maand december gratis kleine energiebesparende maatregelen voor u treffen zoals het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen e.d. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen via 0181-728281.

Duurzaamheidslening

Woningeigenaren kunnen bij gemeente Brielle een duurzaamheidslening aanvragen voor het verduurzamen van uw woning, bijvoorbeeld door gevelisolatie toe te passen, woningen op een andere manier te verwarmen of het plaatsen van zonnepanelen. Het betreft een lening tussen de € 2.500 en € 25.000 tegen een rentetarief van 1,6% waarmee duurzame woningverbeteringen gefinancierd kunnen worden. Voor meer informatie kunt u mailen naar mevrouw G. Roskam via ga.roskam@brielle.nl of naar https://www.brielle.nl/duurzaamheidslening.

(Financiële) ondersteuning

Heeft u hulp nodig om uit te komen met uw inkomen of om schulden op te lossen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Algemeen Maatschappelijk Werk of met de gemeente Brielle. Hieronder vindt u de contactgegevens:

•    Algemeen Maatschappelijk Werk Brielle

Ervaart u zorgen om rond te komen, of was dit altijd al wat lastiger? Misschien is er meer mogelijk dan u denkt. Elke woensdag van 11-12.00 uur is er een spreekuur in het Prinsenkwartier (M.H. Trompstraat 137). Elke donderdag van 10.00-12.00 uur is er een inloop spreekuur op Gooteplein 5b in Brielle.

•    Budgetadvies en dienstverlening bij schulden

Telefonisch spreekuur op dinsdag, woensdag, donderdag van 09.30 – 10.30 uur via 0181-471327 of neem contact op via de mail via budgetloket@brielle.nl

•    Voedselbank

Kunt u moeilijk rondkomen en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een voedselpakket? Bel dan met Marlon Abrahams 06-44602453 of Cees de Bruin 06-40372855 of stuur een mail naar voedselbankbrielle@gmail.com

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.