Algemeen

Aanvraagperiode Tijdelijk Noodfonds Energie verlengd tot 5 mei

Advertentie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie, een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, de Nederlandse Schuldhulproute en SchuldenlabNL, verlengt de aanvraagperiode met 5 dagen: Tot en met vrijdag 5 mei 2023 12:00 uur.

Aanleiding hiervoor zijn de grote toename in aanvragen die momenteel bij het Noodfonds binnenkomen, in combinatie met systeemonderhoud bij het UWV dit weekend. De afgelopen week heeft het Noodfonds een recordaantal aanvragen, op dinsdag heeft het Noodfonds Energie binnen 48 uur ruim 18.000 aanvragen ontvangen. 

Het Noodfonds Energie heeft tot nu toe meer dan 130.000 aanvragen ontvangen, waarvan 42.000 zijn goedgekeurd en 54.000 nog in behandeling zijn.  

Lodewijk Asscher, kwartiermaker van het Tijdelijk Noodfonds Energie, laat weten:

“In goed overleg met de energieleveranciers en het ministerie van Sociale Zaken hebben we besloten de aanvraagperiode te verlengen, zodat mensen die komende week de aanvraag willen doen, alsnog de ruimte hebben om hun aanvraag te voltooien.” 

Het Tijdelijk Noodfonds Energie biedt huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor een verlaging op hun energierekening. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s per huishouden. Om in aanmerking te komen, moet het bruto-inkomen per maand lager zijn dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 4.180,- (samenwonend) en de rekening voor gas, stroom en/of stadswarmte hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen, afhankelijk van het inkomen. 

Aanvragen kunnen worden ingediend via www.noodfondsenergie.nl. De Rijksoverheid draagt bij met een bedrag van 24,5 miljoen euro, gelijk aan de bijdrage van de voornoemde energieleveranciers en Budget Thuis, Clean Energy, ENGIE, Pure Energie en Shell Energy. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is gelanceerd op 7 februari om huishoudens te ondersteunen die te maken hebben met financiële moeilijkheden als gevolg van hoge energierekeningen afgelopen winter. 

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.