AlgemeenRockanje

Zeldzaam bloeiende Nieuw-Zeelands Vlas of Tenaxlelie in Rockanje

Advertentie

Misschien leuk om te weten

De Nieuw Zeelands Vlas of Tenaxlelie die in Nederland zelden bloeit, staat nu al voor de tweede keer in 4 jaar tijd in bloei in de tuin van de dochter van Ank Snabel op camping Molencaten Park aan de C.G. van Kleijburgweg te Rockanje.

De Tanaxlelie bloeit met grote rood/oranje bloemen die slechts enkele dagen bloeien, de takken worden wel ruim 3 meter hoog.

Vlas in tas!

Nieuw-Zeelands vlas is een uitstekende vezelplant, vandaar de associatie met écht vlas (Linum usitatissimum) dat in Europa wordt gekweekt. Van de vezels van de tot 2 meter lange bladeren werden door de Maori’s o.a. kleren, tassen en schoenen vervaardigd en later maakten de Europeanen er touw en zeil van.

Nieuw-Zeelands vlas groeit in het wild in kustgebieden op de rotsen. Tegenwoordig wordt Nieuw-Zeelands vlas veel gebruikt als sierplant in tuinen. De plant bloeit met spectaculaire, vaak metershoge bloeiwijzen die bezet zijn met gele of rode bloemen. De natuurlijke bestuivers van deze bloemen zijn honingzuigers (vogels) die zich voeden met de nectar.

Foto`s Ank Snabel

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.