Algemeen

Wetsvoorstel Aanpak Dierenmishandeling en Verwaarlozing aangenomen.

Advertentie

Zojuist is in de Tweede Kamer het Wetsvoorstel Aanpak Dierenmishandeling en Verwaarlozing aangenomen. Dit is een grote stap vooruit tegen dierenleed.

Dierenmishandelaars kunnen in de nieuwe wet zwaarder gestraft worden waarbij de maximale gevangenisstraf van 3 naar 5 jaar is gegaan en ook de geldboetes zijn gestegen. Nog veel beter is het houdverbod: veroordeelde dierenmishandelaars kunnen een levenslang houdverbod opgelegd krijgen, zodat ze niet weer de fout in kunnen gaan.

Tenslotte is het doden van zoogdieren die op de Huis- en Hobbydierenlijst (positieflijst) staan verboden. Dit gold al voor honden en katten maar bijvoorbeeld niet voor cavia’s en konijnen.

Voorheen kon bij het zomaar doden van deze dieren alleen opgetreden worden als dierenmishandeling bewezen was.

( foto Stichting Dierenlot )

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.