BrielleGemeente

Terrassen op en langs de Turfkade in Brielle

Advertentie

Brielle – De gemeente Voorne aan Zee wil extra terrassen mogelijk maken op de Turfkade in Brielle en op de vlonders die daarlangs liggen. De Turfkade is opnieuw ingericht, als één van de projecten uit de Binnenstad- en Havenvisie.

Daarin staan ook de extra terrassen genoemd, om deze plek aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers. Om deze terrassen mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Op 7 november heeft het college besloten een uitgebreide procedure te volgen om de huidige bestemming te wijzigen en de terrassen mogelijk te maken. Eerst wordt volgende maand aan de gemeenteraad gevraagd of zij er geen bezwaar tegen heeft, daarna wordt het plan ter inzage gelegd. 

Nog aantrekkelijker

Wethouder Igor Bal is blij met het plan voor terrassen op de Turfkade. “De Turfkade is de enige plek waar je direct langs het water van het Zuidspui kunt wandelen. De terrassen aan het water maken de beleving op de Turfkade nog mooier. Hiermee benutten we de kansen uit de Binnenstad- en havenvisie, die samen met ondernemers en inwoners is opgesteld.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.