Hellevoetsluis

Stichting Anders Zorgen in Hellevoetsluis moet de zorg stoppen

Advertentie

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd draagt Stichting Anders Zorgen (Anders Zorgen) op om de zorg te stoppen. De zorg die Anders Zorgen biedt schiet ernstig tekort. De tekortkomingen brengen grote risico’s met zich mee voor de veiligheid van cliënten. Daarom moet Anders Zorgen binnen vier weken de zorgverlening overdragen aan een andere zorgaanbieder.

Dit is er aan de hand

De inspectie bracht dit jaar vier onaangekondigde bezoeken aan Anders Zorgen. Reden voor de bezoeken waren signalen en meldingen die de inspectie ontving. In februari gaf de inspectie Stichting Anders Zorgen de opdracht om de zorg te verbeteren. 

De kwaliteit en de veiligheid van de zorg is niet verbeterd, stelt de inspectie vast. De zorg is zelfs verslechterd. De tekortkomingen zijn onder meer een verwaarloosde en onhygiënische leefomgeving. Ook zijn er meerdere  incidenten waardoor er een onveilige situatie is voor de cliënten. Anders Zorgen stuurt onvoldoende op de kwaliteit en veiligheid van de zorg, en neemt te weinig regie. 

De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Anders Zorgen snel de nodige verbeteringen doorvoert. Sinds februari laat Anders Zorgen onvoldoende inzicht en urgentiebesef zien. De bestuurder legt de oorzaak van problemen bij de cliënten neer, en laat niet zien in staat te zijn om de situatie zelf te veranderen.

Hoe nu verder?

Anders Zorgen moet op zijn laatst 30 december de cliënten die zorg ontvangen via de Wet Langdurige zorg overdragen aan een andere zorgaanbieder. Om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van cliënten is deze ingrijpende maatregel noodzakelijk. De inspectie volgt dat Anders Zorgen de cliënten zorgvuldig overdraagt. Anders Zorgen mag pas weer cliënten aannemen als de zorgaanbieder voldoet aan de normen uit de aanwijzing.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.