112/MisdaadGemeente

Samen werken aan inbraakpreventie

Advertentie

De vakantieperiode is voor inbrekers een ideale tijd om hun slag te slaan. Er zijn geen bewoners aanwezig én er is minder toezicht in de buurt. De boa’s van de gemeente Westvoorne delen folders uit en voeren gesprekken om u als inwoner te waarschuwen en alert te maken op de veiligheid van uw eigendommen. Hieronder vindt u een aantal tips wat u kunt doen om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen. 

Meld het


Hoort of ziet u iets ongewoons in uw buurt? Noteer details zoals een automerk, kenteken, uiterlijke kenmerken of kleding en geef het door via 0900-8844. Wordt er ergens ingebroken of ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct 112. Samen maken we uw woonwijk een stukje veiliger. 

Vakantietips voor als u zelf op vakantie gaat


1.    Zet een paar lampen in huis op een tijdschakelaar, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. 
2.    Zorg dat uw deuren en ramen dicht zijn als u weggaat of er geen zicht op hebt. Ook als het maar heel even is. Inbrekers slaan hun slag vaak binnen enkele minuten. 
3.    Zet containers, terrastafels, stoelen en dergelijke zoveel mogelijk in de schuur of garage. Inbrekers gebruiken deze attributen vaak als opstapje naar een balkon of bovenraam. 
4.    Zorg voor buitenverlichting en niet te hoge schuttingen en/of beplanting. Inbrekers houden niet van woningen die goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. 
5.    Zorg dat waardevolle spullen zoals laptop, tablets, smartphones, camera’s en portemonnees niet vanaf buiten zichtbaar zijn. Dat trekt gelegenheidsinbrekers aan.

Vakantieservice


Gaat u langer dan 10 aaneengesloten dagen op vakantie? Dan kunt u de gemeente vragen om op te letten middels de Vakantieservice. De boa’s nemen uw woning dan mee in hun surveillance. Neem hiervoor contact op met de gemeente via het Servicepunt 14 0181 of regel het online via www.westvoorne.nl/inbraak. 

Bron- en foto: Gemeente Westvoorne

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.