AlgemeenEvenementenOmliggende plaatsen

Marine klaar voor actie op de Wereldhavendagen Rotterdam

Advertentie

Van 1 tot en met 3 september meren er opnieuw marineschepen af in de Rotterdamse haven voor de Wereldhavendagen. Tijdens dit grote maritieme evenement kan het publiek een bezoek brengen aan de aanwezige marineschepen, getuige zijn van de demonstraties op het water, zelf in actie komen in het mariniersdorp en nog veel meer maritieme ervaringen opdoen.

Tijdens de Wereldhavendagen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen aan boord van Zr.Ms. De Ruyter. Dit luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) legt het gehele weekend de valreep uit voor publiek. Aan boord is de NH90-gevechtshelikopter van dichtbij te bewonderen. Het hydrografisch opnemingsvaartuig Zr.Ms. Snellius en de mijnenjager Zr.Ms. Zierikzee zijn ook open voor publiek. En in het mariniersdorp kunnen bezoekers zich laten camoufleren of een hindernisbaan bestormen. Ook zijn marineduikers met een duiktank aanwezig op de kade en kunnen bezoekers een marineschip besturen in een simulator.

Demonstraties

Verder trakteert de marine het publiek tijdens de Wereldhavendagen op verschillende spectaculaire demonstraties. Hierbij laat de marine zien hoe zij een koopvaardijschip bevrijdt van piraten en hoe ze drugsmokkelaars in het Caribisch gebied onderschept. De maritieme gevechtshelikopter NH90 speelt samen met de snelle FRISC-onderscheppingsvaartuigen een belangrijke rol in deze operaties, en levert daarom ook een spectaculaire bijdrage aan de demonstraties.

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september 2023 ontdek je de Rotterdamse haven tijdens de 46ste editie van de Wereldhavendagen. Vergaap je aan bijzondere schepen, ga mee met spannende excursies en geniet van al het spektakel op het water. Duik in de carrièremogelijkheden van de haven, ervaar de energietransitie van dichtbij of ontdek hoe de slimme haven van de toekomst eruitziet.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.