Algemeen

Kans op een regionaal wit landschap door sneeuw

Advertentie

In het zuiden en zuidoosten kan het vanavond regionaal wit worden door sneeuwval en elders kan het lokaal wit worden door enkele sneeuwbuien die overtrekken.

Morgen volgt in de zuidelijke helft van het land meer sneeuw. Vanavond blijft het in het zuiden en zuidoosten nog een tijdje sneeuwen en uiteindelijk zal de sneeuw blijven liggen als een drablaagje van 1-2 centimeter. Dit zal vooral gebeuren op grasvelden, auto’s en tuinmeubilair.

Elders is vanavond kans op enkele losse sneeuwbuien, waardoor het plaatselijk wit kan kleuren. Aan de kust is ook kans op een klap onweer. De eventueel gevallen sneeuw smelt niet snel weg, want de temperatuur daalt in de loop van de nacht overal tot onder het vriespunt met minima van -1 tot -4 graden. Door de vorst kan het ook glad worden door bevriezing van natte wegen. 

Woensdag opnieuw sneeuw 

Na een droge start van de nacht neemt richting de ochtend vanuit het zuiden de kans op sneeuw weer toe. In de zuidelijk helft van het land zijn er woensdag lange perioden met sneeuwval. Hoe goed de sneeuw blijft liggen is onzeker. Ook donderdag en vrijdag kan het regionaal misschien sneeuwen, maar de verwachting is nog erg onzeker.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.