AlgemeenOverheid

Huurverlaging via woningwet 2023

Advertentie

Mensen met een sociale huurwoning die in 2021 in het gezamenlijk huishouden maximaal 120% van het sociaal minimum verdienden, hebben recht op een huurverlaging tot het bedrag van 575,03 kale huur, indien de huidige kale huur hoger is dan dit bedrag.

Op de informatiepagina van de Rijksoverheid staat dat woningcorporaties de voorstellen tot huurverlaging bij de huurder voor 1 juni 2023 zouden toezenden. Voor een huurcontract dat is ingegaan na 1 maart 2023 geldt deze regeling echter niet. 

Was het inkomen in 2021 niet laag maar nu wel, dan kunnen huurders zelf een verzoek tot huurverlaging indienen. Heeft u vervolgens recht op deze huurverlaging dan mag de woningcorporatie in hetzelfde jaar, 2023, geen huurverhoging meer toepassen. 

Als huurders geen voorstel tot huurverlaging hebben ontvangen en wel onder deze regeling vallen dan kunnen zij deze alsnog aanvragen bij de verhuurder. De huurverlaging valt onder artikel 54a van de woningwet 2023.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.