Hellevoetsluis

Hellevoetse wethouder en raadsleden onderscheiden voor hun staat van dienst

Advertentie

Op dinsdag 20 december vond de bijzondere, allerlaatste gemeenteraadsvergadering van de gemeente Hellevoetsluis plaats, in het Droogdok Jan Blanken. Tijdens deze vergadering werd afscheid genomen van gemeenteraadsleden en wethouders. Een aantal van hen keert niet terug in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Raadsleden die minimaal 12 jaar actief zijn geweest ontvangen een Koninklijke Onderscheiding voor hun bewezen diensten. Deze werden tijdens de bijzondere raadsvergadering uitgereikt door burgemeester Milène Junius. Wethouder Hans van der Velde en raadslid Cilia Meerman ontvingen de Jan Blankenspeld.

Hans Reumkens

Hans Reumkens, van de fractie Inwonersbelang Hellevoetsluis (en later Voorne), heeft 12 jaar deel uitgemaakt van de Hellevoetse gemeenteraad. Hij maakte deel uit van de raadscommissie Zorg, Welzijn en Onderwijs (ZWO). Daarnaast was hij voorzitter van de raadscommissie Algemene Zaken en Middelen (AZM). De heer Reumkens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Rob Slavenburg

Rob Slavenburg, van de VVD-fractie, heeft 12 jaar deel uitgemaakt van de Hellevoetse gemeenteraad. Hij maakte deel uit van zowel de raadscommissie Zorg, Welzijn en Onderwijs (ZWO) als de commissie Algemene Zaken en Middelen (AZM). Daarnaast was hij voorzitter van de raadscommissie Wonen, Werken en Recreatie (WWR). De heer Slavenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Ed Weeder

Ed Weeder heeft 12 jaar deel uitgemaakt van de Hellevoetse gemeenteraad, als lid van de VVD-fractie. Hij maakte deel uit van de commissies Wonen, Werken en Recreatie (WWR) en Algemene Zaken en Middelen (AZM). Daarnaast was hij voorzitter van de Rekening Commissie. De heer Weeder is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Cilia Meerman – Van Benthem

Een speciaal afscheid was het afscheid van Cilia Meerman, fractievoorzitter van het CDA in Hellevoetsluis. Zij trad bijna 25 jaar geleden, in 1998, toe tot de steunfractie van het CDA. In 2002 kwam zij in de gemeenteraad. Ze staat bekend als raadslid met een ongelooflijke dossierkennis, zorgvuldig, respectvol, zeer betrokken en sociaal bewogen. Als zij sprak, luisterde iedereen. Naast deelname aan raadscommissies, zat ze ook in de adviescommissie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en in de fusiecommissie voor Voorne aan Zee. Naast dit werk vervulde Cilia Meerman nog vele andere bestuurlijke functies. Zij is daarom tijdens de lintjesregen van 2018 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Met een groot hart heeft mevrouw Meerman zich jarenlang ingezet voor de inwoners van Hellevoetsluis die op wat voor terrein dan ook hulp en ondersteuning nodig hadden. Daarom heeft het college van B&W besloten om haar de speciale Hellevoetse onderscheiding toe te kennen: De Jan Blankenspeld. Zij ontving deze tijdens haar afscheid op 20 december uit handen van burgemeester Junius.

Wethouder Hans van der Velde

Een ander bijzonder afscheid was er voor wethouder Hans van der Velde. Hij ontving uit handen van burgemeester Milène Junius de Jan Blankenspeld, als erkenning voor alles wat hij betekend heeft voor inwoners van Hellevoetsluis. Hij werd hiervoor voorgedragen door alle fractievoorzitters van de gemeenteraad. Het college van B&W heeft besloten hem deze bijzondere onderscheiding toe te kennen. 
Hans van der Velde was sinds 2014 wethouder in de gemeente Hellevoetsluis, en verantwoordelijk voor het Sociaal Domein. Dat betekende een uitgebreid takenpakket, waaronder Jeugdzorg, de Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), en de beleidsterreinen Jeugd- en Jongerenbeleid, Onderwijs, Volksgezondheid en Welzijnsbeleid. Hij heeft zich al die jaren met hart en ziel en grote deskundigheid ingezet voor het welzijn van de inwoners in Hellevoetsluis, en in het bijzonder voor de meest kwetsbaren onder hen. Hij had een duidelijke visie op hoe hij de nieuwe taken die vanuit het Rijk naar de gemeenten toekwamen vorm wilde geven. Voor hem waren sleutelwoorden: verbinding, samen doen, maatwerk. Hans van der Velde heeft bij al zijn plannen steeds verbinding gezocht met betrokkenen uit de zorg- en welzijnsorganisaties en de samenleving. Op die manier verkreeg hij draagvlak voor zijn visie om de uitdagingen die er lagen samen op te pakken. Hans van der Velde realiseerde zich heel goed dat er altijd mensen buiten hun schuld om tussen wal en schip zouden kunnen vallen. Hij was daarom groot voorstander van het kunnen bieden van maatwerk. Daar heeft hij meermalen gebruik van gemaakt, vanuit de gedachte: er mag geen enkel kind of gezin uit de boot vallen.
Hans van der Velde enthousiasmeerde betrokkenen, had vertrouwen in de professionals en gaf hen de ruimte om hun werk te doen en met nieuwe initiatieven te komen. Hij bood een luisterend oor en stond altijd klaar om voor schrijnende situaties direct aan een oplossing te werken. 

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.