Gemeente

Gemeenteraad bezoekt milieustraat en laat zich informeren over afvalinzameling

De gemeenteraad van Voorne aan Zee heeft woensdagavond 10 mei een bezoek gebracht aan de milieustraat in Oostvoorne. Het doel van dit bezoek was om te laten zien hoe op dit moment de inzameling van het huishoudelijk afval is geregeld in de jonge gemeente en hetontwikkelperspectief voor de afvalinzameling voor de korte en langere termijn.

Afvalinzameling

Op 1 januari 2023 gingen de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne samen in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Alle drie de voormalige gemeenten hebben onderdelen in de inzameling van het afval anders ingericht. Volgend jaar wordt het afvalplan geharmoniseerd en neemt de gemeenteraad een besluit hierover. Om vooraf al goedgeïnformeerd te zijn over de organisatie van het afval, afvaltrends en het bespreken van wensen voor de afvalinzameling in de nieuwe gemeente nam de gemeenteraad op uitnodiging van wethouder Daan van Orselen deel aan een actieve bijeenkomst op de milieustraat in Oostvoorne. De avond stond in het teken van beeldvorming. Later in de tijd zal oordeelsvorming en besluitvorming plaatsvinden.

Actieve stellingen over afval

Door de beheerder van de milieustraat werd een rondleiding gegeven op de milieustraat en werd de raad aan het denken gezet met een 3-tal stellingen. ‘Een zo laag mogelijke gemeentelijke belasting voor afval moet het streven zijn’, ‘Een zo hoog mogelijk milieurendement, dat is belangrijk’ en ‘Service aan inwoners staat voorop’. Na de rondleiding verplaatste het gezelschap zich naar Cultureel Centrum de Man waar zij geïnformeerd werden en actief aan de slag gingen met de stellingen en zich een compleet beeld van alle mogelijkheden over afvalinzameling vormden. Er zit meer achter afval dan je denkt. Het onderwerp leeft binnen de gemeenteraad.

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken?