Gemeente

Eerste zonnebrandcrèmepaal Westvoorne in gebruik genomen

Advertentie

Rockanje – Op woensdag 13 juli hebben de wethouders Wilbert Borgonjen (zorg en welzijn) en  Henk de Graad (recreatie en toerisme) de eerste zonnebrandcrèmepaal in Westvoorne in gebruik genomen. Dit gebeurde op de 2e Slag te Rockanje. Bij de zonnebrandcrèmepaal kunnen inwoners en bezoekers zich gratis insmeren met zonnebrandcrème.

Badstrand Rockanje en Oostvoornse Meer

In de loop van deze week worden in totaal vijf zonnebrandcrèmepalen geplaatst op de 1e en 2e Slag van het Badstrand Rockanje en rondom het Oostvoornse Meer. Bij aankomst op het strand kunnen inwoners en bezoekers zich gelijk insmeren met crème met  beschermingsfactor 30. De zonnebrandcrèmepaal geeft zelf aan wanneer het verstandig is om je in te smeren. Dit wordt gedaan op basis van hoe hoog de UV-index – het risico om te verbranden – op dat moment is. Wethouder De Graad is blij dat de zonnebrandcrèmepalen worden toegevoegd aan de voorzieningen in de recreatiegebieden: “We hopen dat deze pilot slaagt en dat de zonnebrandcrèmepalen ook volgende zomer weer gebruikt kunnen worden”.

Bescherming tegen de zon

Op 22 juni heeft de gemeenteraad de motie ‘Bescherming tegen de zon’ aangenomen. Hierin werd gevraagd om op korte termijn zonnebrandcrèmepalen te plaatsen. Goed smeren is belangrijk. Men staat vaak niet stil bij de blijvende schade die verbranding van de huid kan opleveren. Wie zich niet beschermt tegen de steeds feller wordende zon, loopt het risico om een van de meest voorkomende kankers te krijgen. 52 procent van alle kankergevallen is huidkanker. Het aantal diagnoses loopt de laatste jaren hard op. Inmiddels zijn er jaarlijks meer dan 70.000 nieuwe gevallen. Bescherming met kleding of zonnebrandcrème zijn de beste manier om huidkanker te voorkomen. “De zonnebrandcrèmepaal helpt voorbijgangers zich bewust te worden van het belang van smeren én biedt hulp hierbij.”, aldus wethouder Borgonjen.

Op de foto v.l.n.r.: Wethouder Borgonjen, Lenthe, Wethouder De Graad en ondernemer Perry de Neef van Sundo, de leverancier van de zonnebrandcrèmepaal.

Foto: Anne-Roos Radings
Bron: Gemeente Westvoorne

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.