Algemeen

Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

Installeer de Burgernet-app om meldingen te blijven ontvangen

Advertentie

Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

Burgers die de politie willen helpen bij onderzoeken en zoekacties ontvangen via Burgernet naar keuze app-, sms- en spraakberichten. Vanaf september wordt de communicatie beperkt tot de app.

Nog lang niet iedereen die berichten van Burgernet ontvangt, is overgestapt op de app-service. In 2022 hadden 1,3 miljoen burgers de app op hun telefoon. Maandelijks komen er zo’n 15.000 deelnemers bij. In september krijgt iedereen die nu nog op andere manieren deelneemt, nogmaals een sms met het verzoek om de app van Burgernet te installeren.

Voordelen

De app heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere middelen:

  • Een app-bericht kan heel gericht verstuurd worden naar mensen in een bepaald gebied. Daarvoor wordt toestemming gevraagd in de app. Wie dat niet wil, kan een vaste locatie opgeven.
  • In een sms kan een beperkt aantal tekens worden gebruikt. Dit leidde soms tot gebruik van afkortingen die zorgden voor verwarring of berichten waren te beknopt. De app heeft die beperking van tekens niet.
  • In een app-bericht kunnen foto’s en video’s worden meegestuurd.
  • Vanuit de app kunnen berichten gedeeld worden in sociale media en WhatsApp, wat handig is voor bijvoorbeeld buurtpreventiegroepen. Hiermee vergroten we het bereik van een Burgernetactie.
  • Sms-berichten zijn niet anoniem, de app is dat wel.
  • AMBER alert-berichten, die de politie verstuurt als een kind vermist en in levensgevaar is, worden ook standaard via de Burgernet-app verstuurd.

Je kunt de Burgernet-app downloaden via deze link of via de Appstore.

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.