Gemeente

Burgemeester De Jong benoemd tot Ereburger van Westvoorne

Advertentie

Tijdens zijn officiële afscheid als burgemeester van Westvoorne op 19 december 2022 in Cultureel Centrum de Man, werd Peter de Jong benoemd tot Ereburger van Westvoorne. Vice-voorzitter van de gemeenteraad Wim Sjoukes verraste de burgemeester aan het einde van zijn afscheidsbijeenkomst met de eretitel.

‘Gedragen burgemeester’

Wim Sjoukes in zijn toespraak: “Je was een rustpunt in bestuurlijk moeilijke tijden, waarbij je een stimulerende en verbindende rol koos. Je hebt verbinding echt in je genen en was hierdoor de juiste burgemeester op de juiste plaats.” Verder noemde Sjoukes de burgemeester een echte burgervader en een ‘gedragen burgemeester’ die tussen de inwoners staat.

Kunstwerk

Het kunstwerk behorend bij het ereburgerschap is ontworpen door Mirjam Bentvelzen. Het verbeeldt de contouren van de gemeente Westvoorne met daarin de dorpen Oostvoorne, Rockanje en Tinte. In het hart van de gemeente hangt een penning met daarop ‘Ereburger Westvoorne’. 

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.