Hellevoetsluis

Aanleg kabels Stedin van Sportlaan naar Kickersbloem in Hellevoetsluis

Advertentie

Er wordt steeds meer elektriciteit verbruikt en teruggeleverd in Hellevoetsluis. Daarom zijn soms nieuwe verbindingen in het stroomnetwerk van Stedin nodig. Afgelopen maand zijn door netbeheerder Stedin kabels gelegd van Sportlaan Hellevoetsluis naar de Molendijk in Oudenhoorn. Binnenkort start Stedin met een ander project. De komende weken worden kabels aangelegd vanaf het verdeelstation aan de Sportlaan naar bedrijventerrein Kickersbloem 3. Een groot deel van het 4 kilometer lange tracé zal gemaakt worden met gestuurde boringen. Hiervoor wordt met een grote machine een buis diep onder de grond aangebracht, waar later de kabels doorheen getrokken kunnen worden. Door voor deze werkwijze te kiezen is er minder schade aan de openbare ruimte en veel minder graafwerk en minder overlast voor inwoners en ondernemers in Hellevoetsluis.

Overlast

Zoals bij alle werkzaamheden, is ook bij de aanleg van deze kabels sprake van enige overlast. Eerst enkele dagen door de boormachine en containers bij de begin- en eindpunten van de boringen. Daarna van de graafwerkzaamheden en kabelhaspels. De overlast voor het autoverkeer is beperkt tot wat versmallingen. Op sommige plaatsen (zoals Trambaanpad) is er wat meer overlast voor fietsers en voetgangers. Zij zullen soms een stukje omgeleid worden, zodat het voor iedereen veilig blijft. Soms blijft een sleuf na het graven een aantal dagen open liggen. Dit heeft ermee te maken dat de kabels zo veel als mogelijk uit één stuk moeten bestaan, met zo min mogelijk verbindingsstukken. Dat voorkomt storingen in de toekomst. Er worden telkens lengtes van ca. 500 meter kabel gelegd. Daarna wordt de straat pas weer hersteld. De aannemers van Stedin (Welvreugd Drilling BV en Kabelwerken Van Dorp BV) proberen de overlast zo kort en beperkt als mogelijk te houden.

Geïnformeerd

Stedin heeft de direct omwonenden van de werklocaties per brief geïnformeerd dat er werkzaamheden gaan plaatsvinden. Op het bijgevoegde kaartje kunt u zien wat de route van de kabel is. De groene lijnen geven aan waar de boringen onder de grond door gaan. De oranje lijn toont de plaatsen waar de kabel op de normale manier gegraven wordt. De werkzaamheden zijn op 13 februari gestart vanaf de Sportlaan. Daarna wordt richting Oostdijk, Weegschaal, Kooilaan, Baars, Trambaanpad en Grasweg gewerkt. Verwachting is dat, bij goed weer, eind maart de meeste werkzaamheden zijn afgerond.

Vragen?

Vanuit de gemeente worden de werkzaamheden begeleid door Wim Kruik, afdeling RBU. U kunt voor hem een terugbelverzoek achterlaten. Vanuit Stedin worden de werkzaamheden uitgevoerd door Van de Heuvel B.V. met als onderaannemers (Welvreugd Drilling BV en Kabelwerken Van Dorp BV) (contactpersoon is dhr Adrie Vermunt via Wim Kruik).

Facebook reacties (niet beschikbaar op smartphone)

Schrijf je in!

En mis niets van het laatste nieuws uit Voorne Aan Zee- en omgeving! Iedere dag om 12:00 uur het laatste nieuws in je mailbox!

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Uitschrijven kan op ieder moment.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.